Het koor Donne Cantabili

Vrouwenkoor Donne Cantabili uit Zuidhorn bestaat uit 19 enthousiaste vrouwen. Met plezier zingen staat voorop! Maar kwaliteit en zangtechniek krijgen ook zeker aandacht. Iedere woensdagavond repeteren we van 20.00 tot 22.00 uur. We zingen een veelzijdig repertoire, van licht klassiek tot modern, afgewisseld met een volks- of popliedje.

Workshop

De laatste jaren starten we het koorseizoen met een gezellige workshop. Natuurlijk heeft het altijd iets te maken met zingen, stemgebruik en presenteren.

Onze dirigent Douwe Kamminga

Douwe heeft een gedegen zangopleiding en rijke ervaring als (koor)zanger en docent.

Naast zijn werkzaamheden als zangdocent aan de Muziek- en Theaterschool van Winschoten en bij Kunstbedrijven Westerkwartier in Zuidhorn en Leek, is hij regelmatig te beluisteren als solist bij oratoriumconcerten en cantatediensten.

Als koorzanger is hij verbonden aan Capella Isalana (Enschede) en Capella Frisiae (Groningen).

Image

Lid worden of een keer meezingen?

Lijkt het je leuk om bij Donne Cantabili te komen zingen? Kom dan een paar keer meezingen. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste zangeressen. Iedere woensdag repeteren we van 20.00 tot 22.00 uur in de Gasthorn, De Gast 58a in Zuidhorn. Als je lid wilt worden kun je dat aangeven na een of twee repetities. Je doet dan een stemtest bij onze dirigent. Laat je niet afschrikken door het idee van een stemtest. Het is geen auditie. De stemtest doen we om te kijken of je muzikaal genoeg bent en bij welke stemgroep je past. Mooi(er) zingen leer je op het koor.
Ook goed om te weten: de contributie bedraagt € 75,- per kwartaal.

Neem contact op met onze secretaris Treja Akkerman via info@donnecantabili.nl,06 51030692 of via het onderstaande contactformulier.

Fill out my online form.