Het koor Donne Cantabili

Vrouwenkoor Donne Cantabili uit Zuidhorn bestaat uit 19 enthousiaste vrouwen. Met plezier zingen staat voorop! Maar kwaliteit en zangtechniek krijgen ook zeker aandacht. Iedere woensdagavond repeteren we van 20.00 tot 22.00 uur. We zingen een veelzijdig repertoire, van licht klassiek tot modern, afgewisseld met een volks- of popliedje.

Workshop

De laatste jaren starten we het koorseizoen met een gezellige workshop. Natuurlijk heeft het altijd iets te maken met zingen, stemgebruik en presenteren.

Onze dirigent Douwe Kamminga

Douwe (1960, Gerkesklooster Frl.) voltooide in 1996 na een studie Nederlandse Taal en Letterkunde zijn opleiding klassieke zang aan het conservatorium van Groningen. Als muzikant, dirigent en zanger was hij daarvoor al actief binnen de Friese HaFaBra en Groningse jazz- en theaterwereld. Als klassiek zanger is hij werkzaam geweest bij diverse professionele en semiprofessionele koren, waaronder Capella Frisiae, Consensus Vocalis (Enschede) en Bachkoor Holland (Leiden). Solistisch verleende hij medewerking aan oratoriumconcerten en Bach-cantatediensten. Ook voerde hij een aantal malen de liederencyclus Winterreise van Franz Schubert uit.

Image

Lid worden of een keer meezingen?

Lijkt het je leuk om bij Donne Cantabili te komen zingen? Kom dan een paar keer meezingen. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste zangeressen. Donne Cantabili repeteert iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in Klein Hanckema, Kerkstraat 14 in Zuidhorn. Als je lid wilt worden kun je dat aangeven na een of twee repetities. Je doet dan een stemtest bij onze dirigent. Laat je niet afschrikken door het idee van een stemtest. Het is geen auditie. De stemtest doen we om te kijken of je muzikaal genoeg bent en bij welke stemgroep je past. Mooi(er) zingen leer je op het koor.
Ook goed om te weten: de contributie bedraagt € 75,- per kwartaal.

Neem contact op met onze secretaris Treja Akkerman via info@donnecantabili.nl,06 51030692 of via het onderstaande contactformulier.

Fill out my online form.