Concerten en Projecten

Ieder jaar treden we een paar keer op. We zingen dan een gevarieerd programma in kleine kerkjes op het Groninger platteland, in zorginstellingen en op (kerst)markten.

We werken af en toe mee aan bijzondere projecten. Zo bewaren we goede herinneringen aan ‘De Galm van Groningen’, een project uit 2012 van Merlijn Twaalfhoven, met een grootse uitvoering met honderden zangers in de Martinikerk. En recenter De Midzomernachtsdroom, een voorstelling uit 2015 van Rederijkerskamer Eendracht uit Zuidhorn, waaraan Donne Cantabili meewerkte als deel van het Droomprojectkoor.

Image

Zondag 10 december 2019 | NAJAARSCONCERT
Vrouwenkoor Donne Cantabili zingt een gevarieerd programma, met een aantal traditional folksongs uit o.a. Frankrijk, Amerika, Ierland, Kenia en Japan, aangevuld met klassieke werken van Fauré, Vivaldi, Rossini en Mozart.

Dirigent: Douwe Kamminga
Pianist: Peter Cramer

Sint-Jozefkerk
De Gast 38 Zuidhorn
Zondag 10 november, aanvang 14:30 uur
Entree €7,50 (inclusief kopje thee/koffie)
U kunt reserveren via info@donnecantabili.nl of kaarten kopen op de middag zelf in de kerk.


 

21 december 2018 - MIDWINTER CONCERT
Donne Cantabili trad op met Barok Ensemble I Curiosi

Programma met werken uit Barok en Romantiek o.a. Purcell, Monteverdi, Händel en Elgar


 

13 oktober 2018 –korendag Frisia Cantat
Op 13 oktober 2018 deden we mee met de korendag Frisia Cantat in culturele hoofdstad Leeuwarden. Hier zingen we Scarborough Fair in de Doopsgezinde kerk aan de Wirdumerdijk.  


Image

Zondag 17 juni - ZingZing! 2018
We deden mee aan het korenfestival ZingZing 2018. Dertig koren uit stad en provincie Groningen presenteren zich aan elkaar en aan het publiek. Plaats: cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen.

Meer informatie over het programma


Image


Zondagmiddag 27 mei 2018 - De kerk als podium
Donne Cantabili werkt mee aan de ‘Fietstocht langs concerten in vijf middeleeuwse kerken’ van de Stichting Oude Groninger Kerken.


Image

Zaterdag 12 mei 2018 – CD presentatie Weekend at Waikiki
We zongen twee liedjes van de oorspronkelijk Friese band Weekend at Waikiki tijdens de feestelijke presentatie van hun cd Sonar met begeleidend stripalbum Hannah.

weekendatwaikiki.nl


Lid worden of een keer meezingen?

Lijkt het je leuk om bij Donne Cantabili te komen zingen? Kom dan een paar keer meezingen. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste zangeressen. Iedere woensdag repeteren we van 20.00 tot 22.00 uur in de Gasthorn, De Gast 58a in Zuidhorn. Als je lid wilt worden kun je dat aangeven na een of twee repetities. Je doet dan een stemtest bij onze dirigent. Laat je niet afschrikken door het idee van een stemtest. Het is geen auditie. De stemtest doen we om te kijken of je muzikaal genoeg bent en bij welke stemgroep je past. Mooi(er) zingen leer je op het koor.
Ook goed om te weten: de contributie bedraagt € 75,- per kwartaal.

Neem contact op met onze secretaris Treja Akkerman via info@donnecantabili.nl, 06 51030692 of via het onderstaande contactformulier.

Fill out my online form.