Concerten en Projecten

Zondag 18 september 2022 | jubileumconcert

Image

Vrouwenkoor Donne Cantabili vierde het 35-jarige jubileum met het concert ‘Wandelende Woorden’ in de PKN dorpskerk in Zuidhorn
Donne Cantabili voerde een unieke compositie uit. Componist Luut Klaver had het gedicht Lieve beste geachte van Rutger Kopland speciaal voor ons jubileum op muziek gezet. In dit gedicht spoort de verteller mensen aan een reis door de tijd te maken en stil te staan bij verleden, heden en toekomst. Intermezzo’s tijdens het concert werden gevuld door theaterscenes die waren afgestemd op thema’s en woorden uit het gedicht.
Lees meer over dit bijzondere concert

Dirigent: Douwe Kamminga
Pianist: Peter Cramer

Zondag 10 november 2019 | NAJAARSCONCERT
Vrouwenkoor Donne Cantabili zong voor een volle Sint-Jozefkerk een gevarieerd programma, met een aantal traditional folksongs uit o.a. Frankrijk, Amerika, Ierland, Kenia en Japan, aangevuld met klassieke werken van Fauré, Vivaldi, Rossini en Mozart.

Dirigent: Douwe Kamminga
Pianist: Peter Cramer


 

21 december 2018 - MIDWINTER CONCERT
Donne Cantabili trad op met Barok Ensemble I Curiosi

Programma met werken uit Barok en Romantiek o.a. Purcell, Monteverdi, Händel en Elgar


 

13 oktober 2018 –korendag Frisia Cantat
Op 13 oktober 2018 deden we mee met de korendag Frisia Cantat in culturele hoofdstad Leeuwarden. Hier zingen we Scarborough Fair in de Doopsgezinde kerk aan de Wirdumerdijk.  


Image

Zondag 17 juni - ZingZing! 2018
We deden mee aan het korenfestival ZingZing 2018. Dertig koren uit stad en provincie Groningen presenteren zich aan elkaar en aan het publiek. Plaats: cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen.

Meer informatie over het programma


Image


Zondagmiddag 27 mei 2018 - De kerk als podium
Donne Cantabili werkt mee aan de ‘Fietstocht langs concerten in vijf middeleeuwse kerken’ van de Stichting Oude Groninger Kerken.


Image

Zaterdag 12 mei 2018 – CD presentatie Weekend at Waikiki
We zongen twee liedjes van de oorspronkelijk Friese band Weekend at Waikiki tijdens de feestelijke presentatie van hun cd Sonar met begeleidend stripalbum Hannah.

weekendatwaikiki.nl


Don Giovanni, aan de loop met liefde
We werken af en toe mee aan bijzondere projecten. In het voorjaar van 2022 zingen en spelen we demonen in de slotscène van de film ‘Don Giovanni, aan de loop met liefde’. Componist Jan Meiborg maakt hiervoor een eigentijdse compositie gebaseerd op Mozarts meesterwerk. Ons koorlid Maaike van den Hoek tekent voor concept en regie.

Image
Image

De Galm van Groningen
We bewaren ook goede herinneringen aan ‘De Galm van Groningen’, een project uit 2012 van Merlijn Twaalfhoven, met een grootse uitvoering met honderden zangers in de Martinikerk. En recenter De Midzomernachtsdroom, een voorstelling uit 2015 van Rederijkerskamer Eendracht uit Zuidhorn, waaraan Donne Cantabili meewerkte als deel van het Droomprojectkoor.

Lid worden of een keer meezingen?

Lijkt het je leuk om bij Donne Cantabili te komen zingen? Kom dan een paar keer meezingen. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste zangeressen. Donne Cantabili repeteert iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in Klein Hanckema, Kerkstraat 14 in Zuidhorn. Als je lid wilt worden kun je dat aangeven na een of twee repetities. Je doet dan een stemtest bij onze dirigent. Laat je niet afschrikken door het idee van een stemtest. Het is geen auditie. De stemtest doen we om te kijken of je muzikaal genoeg bent en bij welke stemgroep je past. Mooi(er) zingen leer je op het koor.
Ook goed om te weten: de contributie bedraagt € 75,- per kwartaal.

Neem contact op met onze secretaris Treja Akkerman via info@donnecantabili.nl, 06 51030692 of via het onderstaande contactformulier.

Fill out my online form.